Maarten van Heuven officieel lijst­trekker Partij voor de Dieren Utrecht

Foto: Partij voor de Dieren

PvdD-fractievoorzitter en raadslid Maarten van Heuven is gisteren tijdens het 33e partijcongres van de Partij voor de Dieren officieel gekozen als lijsttrekker voor de PvdD in gemeente Utrecht. Van Heuven vertegenwoordigde de partij de afgelopen 4 jaar al in de Utrechtse gemeenteraad en zal zijn werk ook na 16 maart 2022 voortzetten.

Onder leiding van Maarten van Heuven heeft de Partij voor de Dieren in Utrecht diverse successen behaald voor dieren, natuur en milieu. Zo kwam er een nieuwe en verbeterde Dierenwelzijnsnota, riep de gemeenteraad op initiatief van de PvdD de klimaatcrisis uit en sprak zij zich uit tegen nieuwe biomassacentrales, en wordt er een verbod voorbereid op de verkoop van levende kreeften en krabben en bont op de Utrechtse markten. Van Heuven: “Wat een eer om tot lijststrekker verkozen te worden, en dan ook nog eens van zo’n lange en sterke lijst!”
Op het online congres werden niet alleen de kandidatenlijsten van Utrecht en de andere gemeenten (in totaal 30) waar de Partij voor de Dieren deelneemt vastgesteld, maar ook het landelijke basisverkiezingsprogramma. Dit basisverkiezingsprogramma kwam onder voorzitterschap van Maarten van Heuven tot stand. De lokale programmacommissie is op het moment al druk bezig om het programma te ‘verUtrechtsen’. Het programma komt naar verwachting begin januari 2022 beschikbaar.
De nummer 2 op de lijst is Anne Sasbrink. Anne is sinds 2019 raadslid bij de PvdD en heeft onder meer op het gebied van bomen en groen diverse successen in de gemeenteraad behaald. Sasbrink: “Ik ben nog lang niet klaar met mijn werk om Utrecht groener te maken en vecht nog graag vier jaar door voor een schoon, klimaatbestending en bomenrijk Utrecht!” De nummer 3 is fractiemedewerker Lisanne Snippe en nummer 4 is fractiemedewerker Louise de Vries.

Reacties