Rotsoord krijgt studentenhotel

Concept Moxy hotels
Foto: Yeyo Ballesteros, Youtube

Het college heeft in een bouwenvelop de randvoorwaarden bepaald voor de bouw van een lowbudget lifestyle hotel op de plek van de voormalige Citro├źngarage Boll in Rotsoord aan Helling 3. Het hotel volgens de zogenoemde Moxy-formule krijgt tenminste 160 kamers en richt zich vooral op jongeren en studenten.

De herontwikkeling van deze locatie biedt kansen voor meer groen in de openbare ruimte en voor een voetgangersroute langs het water. Vanwege de doelgroep studenten en jongeren is gekozen voor de ligging vlakbij station Vaartsche Rijn. Gedacht wordt aan de verhuur van fietsen. De hotelvoorzieningen op de begane grond van het gebouw dragen bij aan een levendige uitstraling en kunnen straks fungeren als ontmoetingsruimte voor zowel toeristen als omwonenden.

Het hotel wordt gebouwd met een modulair bouwsysteem uit hout en is hierdoor in de toekomst eenvoudig te demonteren en te recyclen volgens de principes van circulair bouwen. Deze bouwwijze leidt ook tot een kortere bouwtijd met minder overlast voor de omgeving.

Aan de noordzijde is er voor gekozen om het gebouw en ‘hoogte accent’ met vijf tot zeven lagen te geven. Hiermee wordt de poortfunctie richting Rotsoord versterkt.

Om de bouw van het hotel mogelijk te maken, is aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Eind dit jaar of begin 2018 volgt een inspraakperiode en een inspraakavond over het aangepaste bestemmingsplan, waarop bewoners en anderen weer kunnen reageren.

Naar verwachting kan in het tweede kwartaal van 2018 begonnen worden met de bouw van het hotel.

Reacties