Utrecht 60 jaar terug: Utrechts judoteam in Schotse kilts

08 jun , 14:08 Geschiedenis
img 9400
Het team van de Kodokan Dojo heeft zaterdagavond in de Kelvinhal te Glasgow tweeduizend toeschouwers tot wild enthousiasme gebracht. Toen de Utrechters onder de tonen van doedelzakmuziek de zaal binnenstapten waren ze gekleed in de bekende Schotse kilts… Het publiek gaf de Nederlanders een ovatie! Dat meldt het Utrechts Nieuwsblad op maandag 8 juni 1964.
De ploeg, versterkt met de Eindhovenaar Jan Snijders, die al een jaar lang in de Kodokan Dojo traint, had ook bij zijn wedstrijden tegen de Schotse A en B-ploeg veel succes. Van het Schotse A-team werd met 3-1, van de B-ploeg met 4-0 gewonnen.
Anton Geesink gaf nog enkele demonstraties met Kerr, Mackaay en Eugster en bracht vervolgens de toeschouwers nogmaals tot enthousiasme door 25 minuten achter elkaar een competitie speciaal te maken tegen de tien beste Schotten. Iedere tegenstand kreeg vier keer een vol punt tegen zich…
Een zondagmorgen gemaakte tocht naar de fraaie Schotse hooglanden besloot deze succesvolle trip van de Kodokan Dojo, waarin de Utrechters uit handen van de vroeger vermaarde Schotse voetballer George Young een prachtige zilveren bokaal ontvingen.