Wijziging duizend Utrechtse telefoonnummers

Foto: UN 6 april 1964

Vanmorgen zijn de eerste tweehonderd telefoonnummers van het net Utrecht in de nummerreeks van 21000 tot en met 21999 gewijzigd. Tot en met vrijdag 10 april zullen dagelijks 200 nummers worden gewijzigd. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op maandag 6 april 1964.

Door deze maatregel komt er in de centrale Neude apparatuur vrij, welke naar de wijkcentrale Utrecht-west overgebracht wordt. Elke oproeper die na de omnummering nu nog een nummer kiest beginnend met 21, komt uit op een berichtenautomaat met een verwijzende tekst.
Om half acht vanmorgen werden de werkzaamheden in verband met de nummerwijzigingen, op de eerste verdieping van het gebouw op de Neude met kracht ter hand genomen. Precies veertien minuten later was bij de hoofdverdeler heet 21.000 tal afgestopt en vrijgemaakt voor de gewijzigde nummers. Daarna werden de aangeslotenen opgebeld en werden zij nog eens in kennis gesteld dat zij een nieuw nummer hadden gekregen. Vrijdagmorgen zal deze omschakeling in centrale Neude voltooid zijn.

Cookieinstellingen