Utrecht 60 jaar terug: carnaval in Tivoli

Foto: UN 11-02-1964

Het was propvol op maandagavond 10 februari 1964 in Tivoli te Utrecht waar de stichting carnaval De Muilezels een zingende en hossende menigte de bloemetjes liet buiten zetten. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op dinsdag 11 februari 1964.

Het was zo druk dat een brigadier van de afdeling bijzondere wetten om twee uur om politieversterking vroeg om de velen die nog toegelaten wilden worden, zo nodig tegen te houden, want er kon geen gemaskerd mens meer bij.
Vier politiewagens verschenen met acht man bezetting , om zo nodig ook tot ontruiming van de zaal te kunnen overgaan, omdat de sfeer door veel drankgebruik nogal rumoerig was geworden. Maar men liet het feest doorgaan.
Wel heeft de politie om drie uur vannacht ingegrepen bij een vechtpartij in Tivoli, waarbij een 57-jarige magazijnbediende Van L. zijn vroegere echtgenote mishandelde. Van L. die onder invloed verkeerde, werd ter ontnuchtering in het hoofdbureau ingesloten.
Eerder, omstreeks 23.15 uur, was een bezoeker onder invloed van sterke drank gevallen en bewusteloos geraakt. De G.G. en G.D. heeft het slachtoffer naar het Academisch Ziekenhuis vervoerd.
Terwijl de politieversterking controle ging uitoefenen, werd buiten het gebouw een luidsprekerinstallatie van een politiewagen vernield. De dader bleef onbekend.
In het gebouw hielpen ondertussen de suppoosten de organisatoren een stevig handje bij het zo goed mogelijk handhaven van de orde. De leut laaide hier onbelemmerd op, ondersteund door doordringende deunen van de zeer goed spelende boerenblaaskapel van Willem Wortellof. Evenals in het zuiden werden op dit carnaval ook veel boerenkielen als kostumering gebruikt.

Cookieinstellingen