Utrecht 60 jaar terug: iedere vrijdag een evenement in de zomer

Foto: UN 17-01-1964

De nieuwe directeur van de Utrechtse vereniging voor vreemdelingenverkeer, de heer L.C.F. Wunder, streeft ernaar in de zomermaanden juli en augustus iedere vrijdag in Utrecht een evenement te brengen dat toeristen in de Domstad zal brengen. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op vrijdag 17 januari 1964.

De heer Wunder is van mening dat het centrum van Utrecht in het bijzonder geschikt is voor een dagtrip. ‘Er wordt’, zo stelt hij vast, ‘in Utrecht bij het leven af vergaderd. Dank zij het feit dat de stad in het centrum van het land ligt, organiseert men hier de landelijke vergadering in een mate , zoals men die in andere Nederlandse steden nauwelijks aantreft.’ Hij wil verenigingen benaderen en er de aandacht op vestigen dat de stad veel te bieden heeft voor een excursie, die buiten de de eigenlijke vergaderingsactiviteit valt. Tot de taak van VVV behoort zeker het geven van alle mogelijke service aan de reisbureaus, die de stad opnemen in hun dagtrips.
Ofschoon de heer Wunder pas sinds kort zijn taak aanving heeft hij een open oog voor de bekoorlijkheden van de oude stad, voor de wijze waarop Utrecht juist voor de toerist aantrekkelijk kan worden gemaakt.
De voorlichtingsfolder Luister naar Utrecht komt elk jaar met een nieuwe tekst in vier talen uit met een oplage van 50.000 voor iedere taal. De heer Wunder acht het volstrekt noodzakelijk dat de dames die achter de balie staan, ook goed geïnformeerd zijn over de stad. Dit lijkt nogal vanzelfsprekend, maar er zijn VVV’s waar dit niet het geval is.

Cookieinstellingen