Hoog Catharijne viert 50-jarig jubileum

05 jul 2023, 11:31 Geschiedenis
opening hoog catharijne 2 1973 het utrecht archief
Prinses Beatrix opende in 1973 het grootste overdekte winkelcentrum van Europa op dat moment: Hoog Catharijne in Utrecht. Winkelcentrum Hoog Catharijne bestaat dit jaar 50 jaar en viert haar gouden jubileum deze zomer met een speciale campagne en jubileumprogramma.
Op 24 september 1973 opende prinses Beatrix de deuren van destijds het grootste overdekte winkelcentrum van Europa. Het moderne winkelcentrum in de binnenstad van Utrecht kreeg de naam ‘Hoog Catharijne’. Door de jaren heen heeft Hoog Catharijne verschillende renovaties en transformaties ondergaan. De moderne architectuur, het uitgebreide winkel- en horeca aanbod en de locatie aan de Singel, kenmerken het Hoog Catharijne van vandaag de dag. Met meer dan 30 miljoen bezoekers per jaar is Hoog Catharijne het best bezochte winkelcentrum van Nederland.
"Vijftig jaar Hoog Catharijne is een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn", vertelt Rinus Griep, Center Director van Hoog Catharijne. ”Hoog Catharijne heeft in haar vijftig jaar een fantastische reis gemaakt waarbij het bij opening innovatief en vernieuwend was, wat het vandaag de dag nog steeds is. Waar bezoekers herinneringen voor het leven hebben gemaakt en zullen blijven maken.”
Bezoekers in de spotlights
Vandaag is het startschot voor de jubileumcampagne van 50 jaar Hoog Catharijne gegeven. Voor de campagne wordt niet alleen het winkelgebied, maar ook haar bezoekers en horecaondernemer Jan Hagenouw met zijn vrouw Georgina in de spotlights gezet. Rinus Griep: “Met deze campagne willen we de plek Hoog Catharijne een gezicht geven en samen 50 jaar aan herinneringen vieren. De mensen maken de plek.”
Jubileumprogramma
Om het 50-jarig bestaan van Hoog Catharijne te vieren, vinden in de maanden juli, augustus en september elke week speciale evenementen en verrassingen in het winkelcentrum plaats. Bezoekers kunnen zich verheugen op leuke optredens, evenementen, winacties en allerlei entertainment voor jong en oud. In het winkelcentrum wordt deze maand een pop-up experience geopend waar je de geschiedenis van Hoog Catharijne op interactieve wijze kan beleven. De komende weken maakt Hoog Catharijne via haar website en social media kanalen steeds meer events en activiteiten bekend. Blijf op de hoogte via www.hoogcatharijne.nl.