Utrecht 60 jaar terug: filevorming op verkeersplein Oudenrijn

Foto: UN 4-6-1963

De Utrechtse inspecteur van verkeerspolitie Th. de Vries en zijn manschappen hebben het hoofd koel gehouden tijdens de drukte met de pinksterdagen op ’t Verkeersplein Oudenrijn. Een drukte, die op een gegeven moment – tweede pinksterdag ’s avonds omstreeks negen uur – culmineerde in een filevorming tot voorbij Driebergen. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op dinsdag 4 juni 1963.

Een naar ongeval deed zich zaterdagmorgen voor op rijksweg 12, nabij het verkeersplein Oudenrijn, met een Duitse wagen bestuurd door een 20-jarige verpleegster uit Keulen. Zij moest achter drie auto’s voor het rode stoplicht stil houden maar de remmen weigerden. Het gevolg was dat zij op de andere wagen botste. Haar medepassagier, een 59-jarige dame uit Keulen, werd daarbij gewond. Zij moest met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding in ’t Academisch Ziekenhuis worden opgenomen. Er ontstond ernstige materiĆ«le schade.
Het opvallendste beeld van deze pinksterdrukte 1963 was het grote aantal wagens, dat langs de weg stond met de kap omhoog – warm gelopen.

Cookieinstellingen