Utrecht 60 jaar terug: Woonwagenkamp Huppeldijk wordt tweemaal zo groot

Foto: UN 03-08-1962

34 gemeenten gaan een regionaal woonwagenkamp aan de Huppeldijk stichten. Het kamp komt op de plaats waar al woonwagens zijn gestationeerd, zo meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op vrijdag 3 augustus 1962.

Het woonwagenkamp wordt uitgebreid en er komen verscheidene voorzieningen. Op dat moment is er plek voor 35 woonwagens aan de Huppeldijk, in de nabije toekomst is er ruimte voor zeventig woonwagens. Woonwagens die een standplaats willen in een van de 34 gemeenten, worden dan verwezen naar het regionaal woonwagenkamp aan de Huppeldijk.
Van het rijk wordt een bijdrage van 60.000 gulden verwacht voor het kampcentrumgebouw en een subsidie van 2500 gulden per woonwagenstandplaats. Daarenboven kan dan nog gerekend worden op een jaarlijkse bijdrage van het rijk van 2500 gulden voor de exploitatiekosten van het woonwagenkamp.
In het kampcentrumgebouw, dat plaats zal bieden aan enkele honderden mensen, kunnen bijvoorbeeld kerkdiensten worden gehouden. Ook zal er een nieuwe lagere school komen en een schooltje voor de kleuters.

Reacties

Cookieinstellingen