Boek over 250 jaar Rots-Oort

Foto: st. Hist. Kring Tolsteeg Hoograven

Vanwege de viering van 900 jaar stad én Vaartsche Rijn is een boek samengesteld van 180 pagina’s met kaarten, prenten, gravures, schetsen en foto’s. Hierbij ligt de focus op Rots-Oort en zijn bewoners tussen 1668 en 1918.

Het is een bundeling van 15 jaar onderzoekswerk waarbij een reeks van anekdoten en getuigenissen uit die tijd een intrigerend beeld opleveren van uitzonderlijke, zeer kleurrijke persoonlijkheden.
Er is nadrukkelijk veel aandacht voor de ontwikkelingen in het hele gebied. Van hagenpreek tot galgenplaats, van beurtschipper tot patriot, schepen- en vuurwapenmakers. Alles over de productie van keramiek. Van bakstenen, dakpannen tot vloer- en wandtegel. Alles over de diverse molens en de houthandel. Alles over de verbinding over weg en water.
U krijgt de namen, de perioden, de aard van de productie, de locatie van het bedrijf, voorbeelden van export en de  familiebanden. Zowel besproken als samengevat in zeer gedetailleerde overzichtelijke schema’s.  Bij Broese en Steven Sterk op voorraad.

Reacties

Cookieinstellingen