Sonnenborgh viert mijlpaal van 450.000ste bezoeker met speciale schoolklasontvangst

Foto: Sonnenborgh

Sonnenborgh – Museum en Sterrenwacht, vierde vandaag een bijzondere mijlpaal met de ontvangst van haar 450.000ste bezoeker. Deze eervolle positie was voor een enthousiaste schoolklas van Hof ter Weide. Dat maakte het moment des te specialer.

De schoolklas werd bij aankomst begroet door directeur Giovanni Stijnen. In een feestelijke sfeer kregen de jonge bezoekers de gelegenheid om een symbolisch lintje door te knippen.
Giovanni hield een kort praatje waarin hij het belang van nieuwsgierigheid, wetenschap en educatie benadrukte. Hij moedigde de leerlingen aan om de sterrenhemel en het universum te blijven verkennen en hun dromen na te jagen. Na het praatje had Giovanni een mooi cadeau voor de klas, als dank voor hun bezoek. 
Sonnenborgh, een museum en sterrenwacht gevestigd op een 16e-eeuws bastion, heeft al twintig jaar als missie om sterrenkunde en aanverwante wetenschappen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Deze mijlpaal van 450.000 bezoekers onderstreept het succes van deze missie.
Giovanni: “Het is een prachtig resultaat van al het werk dat we verrichtten. Niet in de laatste plaats door onze geweldige vrijwilligers, zonder wie Sonnenborgh niet zou zijn wat het vandaag de dag is. We werken hard aan nieuwe projecten en aanvullingen op het huidige aanbod, waardoor ik wel durf te zeggen dat ook 2024 een prachtig jaar voor Sonnenborgh beloofd te worden.”

Over Sonnenborgh
Sonnenborgh is een museum en sterrenwacht gebouwd op een bastion uit de 16e eeuw in Utrecht. Naast het toegankelijk maken van het monumentale bastion en de sterrenwacht uit de 19e eeuw, is het de centrale missie van Sonnenborgh om sterrenkunde en aanverwante wetenschappen te populariseren voor een breed publiek. Sonnenborgh doet dit door middel van permanente tentoonstellingen, sterrenkijkavonden, rondleidingen, colleges, cursussen en evenementen. Jaarlijks ontvangt Sonnenborgh ongeveer 30.000 bezoekers.

Cookieinstellingen