PoepPaleis in Overvecht laat kinderen over poep praten

Foto: Pixabay

Maandag 15 gaan kinderen in Utrecht Overvecht openlijk over poep praten; dat is de grote boodschap van het PoepPaleisOm die boodschap kracht bij te zetten, opent het kunstzinnig ingerichte POP-UP PoepPaleis een week lang haar deuren bij het winkelcentrum Overvecht.

Dit POP-UP PoepPaleis laat kinderen op een vrolijke en creatieve manier meemaken hoe eten door de spijsvertering gaat en eindigt in poep. Hoe ziet je poep eruit en wat zegt het? Het PoepPaleis leert kinderen dat je poep iets over je gezondheid zegt. Na een bezoekje aan het POP-UP PoepPaleis trek je nooit zomaar meer door.

De feestelijke opening van het POP-UP PoepPaleis vindt plaats op maandag 15 mei op de Roelantdreef 232 in Utrecht. Vanaf 12.00 uur is het een vrolijke bedoeling met lakeien, muziek en kinderen. Wethouder Victor Everhardt zal de deuren van het POP-UP PoepPaleis openen, ceremonieel bijgestaan door lakeien.

Het is nodig om meer over poep te praten, want poep zegt iets over je gezondheid. En poepen gaat zeker niet altijd goed. Zeker 100.000 kinderen met poepproblemen zijn jaarlijks onder behandeling van een arts en Nederland heeft 2 miljoen buikpatiënten.

Tessie Vilé en Nieske Castelein zijn de initiatiefnemers van het PoepPaleis. Met jarenlange ervaring in marketing en communicatie willen zij een bijdrage leveren om kinderen makkelijker over poep te laten praten. Tessie: “Poep is een belangrijk onderwerp maar er heerst een taboe op. Wij merken dat kinderen, maar ook veel volwassenen, vaak geen idee hebben wat normaal is als het om poep gaat. Terwijl het veel zegt over je gezondheid. Daarom zetten wij onze expertise in om deze grote boodschap te vertellen.”

Nieske: “Het is eigenlijk heel gek dat iets dat zo alledaags is, met zo veel gêne omgeven is. Daarmee mis je ook de mogelijkheid om op tijd aan de bel te trekken en problemen in een vroeg stadium te voorkomen. Mijn kind had vroeger langdurig poepproblemen, maar daar praatte ik niet echt over en ik kon er weinig informatie over vinden. Ik weet nu dat erover praten helpt om eerder de juiste oplossing te vinden.”

Het POP-UP PoepPaleis is ontworpen door de internationaal bekende vormgevers van het Utrechtse Atelier Remy & Veenhuizen. Tejo en René laten zien dat je lijf als een soort transportsysteem aan het werk is als je eet. Vervoeren, vervormen, eruit halen, toevoegen, kneden, malen, hakken, breken. De interactieve Grote Verteermuur in het POP-UP PoepPaleis laat zien dat er wat anders uitkomt dan je erin stopt. Kinderen kunnen in de Pop-Up ook de poepQuiz spelen, poepbehang ontwerpen en glitterdrollen maken. Buiten zijn er de spelletjes spijkerpoepen, hinkelen met nepdrollen en wc borstel werpen. 

Het POP-UP PoepPaleis staat tot en met 20 mei bij winkelcentrum Overvecht, ter hoogte van de AH. Kinderen van Utrechtse scholen zijn uitgenodigd om het POP-UP PoepPaleis klassikaal te bezoeken.

Daarnaast is het PoepPaleis geopend voor het publiek.

Reacties

Cookieinstellingen