Lage Weide kan 48 miljoen euro besparen op energiekosten

Foto: pixabay

Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat on­der­ne­mers op Lage Weide nog ruim 48 miljoen euro kunnen besparen op hun ener­gie­kos­ten. Dit is de conclusie uit de Rabo Vastgoed Tool waarmee 937 gebouwen op het be­drij­ven­ter­rein zijn ge­a­na­ly­seerd, zo meldt de website van Lage Weide.

Van ruim de helft van de 937 gebouwen op Lage Weide is het energielabel geregistreerd. Hiervan heeft 72 procent al een groen energielabel (A,B of C). Voor 28 procent, 262 panden, is daarom nog werk aan de winkel. De meest besparende maatregelen voor alle panden zijn:
-Hybride waterpomp (ruim 12 miljoen euro), TL LED verlichting (ruim 9 miljoen euro), dakisolatie (9 miljoen euro), zonnepanelen (bijna 9 miljoen euro) en gevelisolatie (ruim 7 miljoen euro).
Opgeteld komt dit neer op een jaar­lijk­se besparing van € 48.717.000 per jaar voor heel Lage Weide. Om die besparing mogelijk te maken is ook een flinke mee­r­in­ves­te­ring ten opzichte van con­ven­ti­o­neel vervangen nodig van € 283 miljoen. De te­rug­ver­dien­tijd is echter slechts 5,8 jaar. Wat bovendien een jaar­lijk­se CO2 uit­stoot­ver­min­de­ring van 81% oplevert.

Reacties

Cookieinstellingen