Saaz opent vintage boutique op de Bakkerstraat

Foto: Saaz

Afgelopen zaterdag opende Saaz vintage boutique haar deuren aan de Bakkerstraat 13 in Utrecht. Met handpicked items variërend in merken zoals Burberry en Versace willen zij de echte vintage freak, designer schatjager en pre-loved kleding lover voorzien van parels.

Alles wat je ziet is te koop: de kleding, de planten en zelfs het kassameubel. De focus is kunst, werelds en vintage. “De naam van Saaz is afgeleid van het Afghaanse woord voor muziek. Hiermee leggen we de connectie met mijn roots” aldus oprichter Mustafa Waseq. Saaz importeert vanuit Afghanistan prachtige geborduurde jassen, gemaakt van folklore borduursel met warme schapenwol. De combinatie is eigentijds high-end, een prachtig voorbeeld van upcycling. Het merk Suzani dat niet alleen jassen, maar ook bestaat uit kleden en kussens is speciaal in het leven geroepen voor Saaz. “Het zijn unieke producten, súper exclusief!” lacht Mustafa.
Bij Saaz vind je vintage home deco en wereldse items met een nadruk op vintage en design. Kunst is belangrijk. Zo kan je ook kunstboeken scoren van David Lynch en Stefan Sagmeister, een grote inspiratiebron van mede-oprichter Jelle Jonker. De vormgeving is van de hand van Jelle. “Ik ben gegaan voor warme aardse kleuren als kurkuma geel en modder rood, om er daarna lekker lila tegenaan te gooien.”
Volgens Jelle en Mustafa is Utrecht dé plek om Saaz te lanceren. Hier is door kunstopleidingen en een actieve aanpak van samen léven een fijne melting pot van kunst en  cultuur op een eigentijdse low-key manier. Dus, durf jij normaal nooit een boutique in? Bij Saaz gaan de neuzen niet de lucht in en alle vintage kleding gaat fris gestoomd mee naar huis.

Reacties

Cookieinstellingen