Utrechtse bedrijven Egro, PIER24 en Terre & Mer worden geïntegreerd in Driessen Food

Van links naar rechts: Ronald Driessen, Jacco de Haan, Gerhard Frijling, Christiaan Driessen en Bart Jan Wijsman
Foto: Driessen Food

De Utrechtse vleesleverancier Egro, visleverancier PIER24 en webwinkel Terre & Mer worden per 31 januari 2022 geïntegreerd in Driessen Food. Door het samenvoegen van de bedrijven kunnen afnemers over een breder assortiment beschikken en wordt extra ruimte gecreëerd om de productielocaties, de logistiek en de processen beter in te richten. Het 122 jaar oude familiebedrijf kan hiermee verder groeien binnen de sectoren gastronomie en grootverbruik.

De directie van Driessen Food is heel blij met de voorgenomen integratie. Woordvoerder Christiaan Driessen: “Hierdoor groeien we met een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe klanten en krijgen we er een extra productielocatie in Utrecht bij. Dat geeft logistieke voordelen en extra ruimte om de productielocaties en processen nog beter in te richten. Daarnaast verwerven we nieuwe expertise en levert het synergie op. Het geeft ons de mogelijkheid om de komende jaren verder te groeien binnen de gastronomie en grootverbruik, de segmenten waar wij ons op richten.
Voordeel voor huidige klanten van Egro en PIER24 is dat ze straks ook zuivel, agf, gesneden groente en onze Christoffels convenienceproducten kunnen bestellen. Terre & Mer, de gezamenlijke webwinkel voor consumenten van Egro en PIER24, gaat op termijn de huidige webwinkel van Driessen Food vervangen. Ook dat is een mooie aanvulling op ons bedrijf en iets waar we naar uitzien.”
Met de onder één dak aan de Tennesseedreef in Utrecht gevestigde bedrijven Egro, PIER24 en Terre & Mer beschikt Driessen Food over een nieuwe productielocatie. Hiermee wordt ruimte gecreëerd om de totale productie beter in te richten, zodat nog meer kwaliteit en service geleverd kan worden.
Christiaan Driessen: “Op de nieuwe locatie aan de Tennesseedreef gaan we de productie van vlees, wild, gevogelte en vis bundelen. Onze bestaande locatie aan de Zonnebaan in Utrecht blijft de plaats van de zuivelafdeling en de agf-afdeling, inclusief de groentesnijderij. In Tilburg, waar we met name de conveniencelijn Christoffels produceren, gaan we verbouwen. In Bunnik gaan we verbouwen en uitbreiden. Hier concentreren we straks het grootverbruik voor levering aan onder meer maaltijdverstrekkers, cruiserederijen, luchtvaartmaatschappijen en de retail. Om te kunnen uitbreiden is een naastgelegen perceel aangekocht.”
De eigenaren en medewerkers van Egro, PIER24 en Terre & Mer blijven betrokken bij Driessen Food. Christiaan Driessen: “Bart Jan Wijsman wordt verantwoordelijk voor de verkoop en marketing aan de gastronomie. Visspecialist Jacco de Haan krijgt de verantwoordelijkheid over de visafdeling. Beide hebben hun sporen verdiend in het vak en zijn gedreven gastronomische liefhebbers. Het is fijn om ze aan boord te houden en van hun expertise gebruik te kunnen maken.”
Christiaan Driessen: “Met ons vernieuwde team gaan we straks nog meer inzetten op productontwikkeling, inclusief onze Christoffels conveniencelijn en vegetarische en veganistische producten. We kijken er naar uit om gezamenlijk met veel vakmanschap en liefde te werken aan het leveren van de mooiste versproducten aan de gastronomie en grootverbruik.”

Reacties

Cookieinstellingen