Strijkviertel wordt een groen, duurzaam en circulair bedrijvenpark

Foto: gemeente Utrecht

Tussen de Strijkviertelplas, sportpark Rijnvliet en de C.H. Letschertweg ontwikkelt de gemeente het bedrijvenpark Strijkviertel. Onze snel groeiende stad heeft volgens de gemeente deze ruimte hard nodig om te voorzien in de behoefte aan meer werkgelegenheid in de stad.

Het wordt een groen, duurzaam en circulair bedrijventerrein voor (MKB)-bedrijven die verbonden zijn met Utrecht. Door Strijkviertel te ontwikkelen komt er ook meer ruimte voor sport en recreatie in het gebied
In het eerste kwartaal van 2021 neemt de gemeenteraad een besluit over het Stedenbouwkundig Plan. In 2022 volgt een nieuw bestemmingsplan en kan in de eerste helft van 2023 de eerste kavel worden uitgegeven.
Het bedrijvenpark is bedoeld voor kleinschalige maakbedrijven: startups, scale ups, duurzame stadsdistributie, (duurzame) bouw- en energiebedrijven, ICT, laboratoria, creatieve bedrijven en vrije-tijds-bedrijven. Deze bedrijven zijn weinig belastend (lagere hindercategorie <3.1) voor het milieu en voor de omgeving. Bedrijvenpark Strijkviertel wordt door de gemeente ontwikkeld op een duurzame, circulaire manier. Dat betekent dat de materialen voor de gebouwen en openbare ruimte duurzaam en herbruikbaar zijn. Groene gevels en waterbergingen op daken en onder de grond zorgen voor koelte in hete zomers en voorkomen wateroverlast bij zware regenbuien. Er is weinig ruimte op het bedrijvenpark. Om ruimte te besparen, wil de gemeente dat bedrijven een aantal voorzieningen delen zoals parkeerplaatsen voor werknemers en laad- en losstraten. De ontwikkeling van Strijkviertel betekent ook meer wandel- en fietsmogelijkheden rond de Strijkviertelplas en het betekent ook dat sportpark Rijnvliet kan uitbreiden met twee sportvelden. In het bedrijvenpark komt een brede groenstrook die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast komt er een steiger bij de Strijkviertelplas die bereikbaar is vanuit de openbare groenstrook in het bedrijvenpark.

Reacties

Cookieinstellingen