Start bouw nieuwe busremise bij P+R Westraven

Foto: provincie Utrecht

Bij de P+R Westraven in Utrecht is de provincie samen met aannemer G. van der Ven B.V. begonnen met de bouw van een nieuwe busremise. Gedeputeerde Arne Schaddelee sloeg daarvoor op 21 april de eerste paal.

De provincie Utrecht laat deze busremise in eigen beheer bouwen. Zo wordt het openbaar vervoer vanaf deze strategische locatie vlakbij verschillende uitvalswegen op de lange termijn goed bediend. De nieuwe remise gaat plek bieden aan de bussen van vervoerder U-OV, die nu nog worden gestald en onderhouden aan de Europalaan. Deze locatie verdwijnt omdat de gemeente Utrecht in deze omgeving woningen gaat bouwen.
De nieuwe busremise krijgt een duurzame energievoorziening en bijpassende inrichting met kantoor, werkplaats en parkeerruimte voor de medewerkers van het vervoerbedrijf. Belangrijk voor de provincie Utrecht is dat de nieuwe busremise méér wordt dan een functioneel gebouw. De werkplaats wordt slim ingericht, zodat de looproutes van chauffeurs en monteurs zo kort en efficiënt mogelijk zijn. Op het dak van de werkplaats komen zonnepanelen. Bovenop het kantoor komt een groen dak. In de werkplaats wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht. Het groene karakter van de locatie komt ook terug langs de zuid- en westzijde van het terrein, waar beplanting wordt aangebracht. Gedeelten van de constructie van het gebouw, die een kortere levensduur hebben, worden zo gebouwd dat deze snel en gemakkelijk te vervangen zijn.
De nieuwe remise wordt ook geschikt gemaakt voor het onderhoud en de stalling van de nieuwe elektrische bussen van U-OV die momenteel binnenkomen. De nieuwe locatie zal volgens planning voorjaar 2021 gereed zijn en in gebruik.

Reacties