Bezorgwagentjes Picnic krijgen in Utrecht zonnepanelen

Foto: Picnic-supermarkt.nl

Online supermarkt Picnic gaat de daken van zijn bezorgwagentjes uitrusten met zonnepanelen. Het idee, omgedoopt tot ‘Picnic Solar’, gaat als pilot van start in de steden Utrecht, Amersfoort en Den Haag. Hier wordt eerst één bezorgwagentje per stad uitgerust met zonnepanelen. Als de pilot een succes blijkt, wil Picnic een groot deel van de 800 elektrische bezorgwagens ermee uitrusten. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.

Voor de ontwikkeling, installatie en optimalisering werkt Picnic samen met ontwikkelaar Wattlab, gespecialiseerd in zonne-energie. “De batterij van een Picnic-autootje heeft 12 kilowattuur”, aldus Picnic co-founder Frederik Nieuwenhuys. “Op een zonnige dag brengen de zonnepanelen zo’n 3,5 kilowattuur op. Dat betekent dat één wagentje uitgerust met een zonnepaneel op het dak tot wel 25 extra bezorgingen kan doen. Een enorme winst.”
Door een deel van de gebruikte energie op te wekken met zonnepanelen kan Picnic het energieverbruik van de bezorgingen verlagen. Daarnaast zorgen de panelen ervoor dat de auto’s in de warme perioden van het jaar extra energie geleverd krijgen. Hierdoor kunnen de bezorgautootjes niet alleen meer bezorgingen doen, maar worden de boodschappen ook optimaal gekoeld aan de deur bezorgd. “Dit is weer een nieuwe stap op weg naar ‘zero-emission clean cities’, stelt Nieuwenhuys.

Reacties