Veertien appartementen boven winkel Thom Broekman

Foto: Thomas Kemme architecten

Vanaf 1 februari 2023 is Thom Broekman tijdelijk gevestigd in het pand Steenweg 42-44, tegenover de HEMA. Het eigen pand waar de winkel van Thom Broekman al sinds 1837 gehuisvest is, wordt grondig onder handen genomen waarbij op de 1e en 2e verdieping veertien appartementen worden gerealiseerd. Na de verbouwing keert de winkel terug op de oude vertrouwde locatie op de begane grond.

De verbouwing begint in februari en is naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 klaar. De winkel gaat dan weer terug naar de locatie aan de Lange Elisabethstraat. Voor het pand aan de Lange Elisabethstraat/ Korte Elisabethstraat en Achter Clarenburg, is door Thomas Kemme Architecten uit ‘s-Hertogenbosch een uitdagend gebouw ontworpen.
De karakteristieke gevel van het pand van Thom Broekman aan de Lange Elisabethstraat wordt gerestaureerd met behoud van het kenmerkende stadsgezicht. Het betonnen karkas van het winkeldeel aan Achter Clarenburg blijft uit duurzaamheidsoverwegingen staan en wordt voorzien van een nieuwe gevel. Hergebruik van hemelwater en alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen, zorgen voor zo laag mogelijk energiegebruik. Toekomstige huurders krijgen onder andere de beschikking over een gezamenlijke binnentuin met uitzicht op de Domtoren en een inpandige fietsenstalling. Inschrijving voor de huur van appartementen start medio 2024.

Cookieinstellingen