Nominaties Rietveldprijs 2020 bekend

Foto: Rietveldprijs

De jury van de Rietveldprijs 2020, onder leiding van architect Marlies Rohmer, heeft de genomineerden bekendgemaakt van de projecten die kans maken op het winnen van de Rietveldprijs, de Utrechtse architectuurprijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving.

De lijst bevat 8 zeer diverse projecten in Utrecht. De acht projecten komen in aanmerking voor de Rietveldprijs 2020, te bepalen door de vakjury, en maken tevens een kans op de DUIC Publieksprijs. Beide prijzen zullen dit najaar uitgereikt worden.
De 8 genomineerden, in willekeurige volgorde:
Fietsenstalling Stationsplein Ector Hoogstad Architecten
Restauratie en verbouw patiowoning Ridderhofstad Marcel Martensen Architect BNA BNI
Transformatie en restauratie Anatomiegebouw Marcel Martensen Architect BNA BNI
Overkapping busstation Leidsche Rijn Centrum Annebregje Snijders
Superlofts Blok Y Veemarkt Marc Koehler Architects
CPO Kavel A Veemarkt CC-STUDIO
Hof van Cartesius Charlotte Ernst i.s.m. Rhaw, Dynamo, Flux, Uitvindersgilde en Archifré
Beeldkwaliteitsplan en supervisie Kubuseiland Terwijde BFAS/Stefan Bödecker
De jury van de Rietveldprijs 2020 bestaat uit vier juryleden; voorzitter Marlies Rohmer (Marlies Rohmer Architects & Urbanists), Alenca Mulder (WVAU architecten), Marit Overbeek (journalist en stadmaker) en Machiel Spaan (M3H architecten). Bij het beoordelen van de Utrechtse bouwproductie van 2017 – 2019 kijkt de jury naar de kwaliteit van het project zelf, maar ook naar de bijdrage die het project levert aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht.
DUIC zal de komende tijd de genomineerde projecten uitlichten. Binnenkort kan het publiek zijn stem uitbrengen op één van de acht projecten. Het project met de meeste stemmen wint de DUIC Publieksprijs. Bij de prijsuitreiking in het najaar wordt ook een publicatie gepresenteerd, met daarin het juryverslag en een beeld- en tekstessay van de projecten.
 

Cookieinstellingen