Voormalig C&A-pand wordt in oude luister hersteld

Foto: Rijnboutt

Het voormalige C&A-pand aan het Vredenburg krijgt een nieuw uiterlijk in de lijn van het originele ontwerp. Dat meldt Architectenweb. Het archictectenbureau Rijnboutt heeft in opdracht van vastgoedinvesteerder Redevco het ontwerp voor de verbouwing gemaakt.

Het winkelpand is in de periode 1933-1939 ontworpen door het architectenbureau van Jan van der Laan voor de firma C&A Brenninkmeijer. Het was voor die tijd een grote en moderne kledingwinkel. De bakstenen gevel kenmerkte zich door de geometrische decoraties.
In de jaren ’60 werd het gebouw uitgebreid en aan het Vredenburg kreeg het pand een nieuwe, modernistische gevel. Het zicht op de ongewijzigde gevel aan de Sint-Jabobsstraat werd verstoord door de bouw van een loopbrug tussen het C&A-pand en het winkelcentrum LaVie (met onder andere de Bijenkorf).
Met de sloop van die traverse in 2016, legt Rijnboutt uit, werd het vreemd hybride karakter door de ingreep uit de jaren ’60 zichtbaar. Het bureau maakt het uiterlijk van het gebouw weer tot een geheel, met het originele ontwerp van Van der Laan als uitgangspunt.
Aan het Vredenburg krijgt het gebouw een geheel vernieuwde gevel met een transparant winkelfront over twee verdiepingen en een markante luifel. Daarboven komt over twee lagen een gemetselde gevel, met ramen die zijn uitgewerkt in aansluiting op de bestaande gevel aan de Sint-Jabobsstraat. Die gevel wordt gerestaureerd. Het is de bedoeling dat de Franse sportketen Decathlon volgend jaar haar intrekt neemt in het gerenoveerde pand.

Cookieinstellingen