112

Man mishandeld op de Waterlinieweg

Foto: Politie

Op zondag 5 maart werd een man mishandeld op de Waterlinieweg. De politie heeft drie mogelijke verdachten aangehouden, maar zoekt nog mogelijke getuigen.

Rond 12.30 uur liep het slachtoffer, een 35-jarige inwoner van Utrecht, met zijn hond over het voetpad van de Amethistweg in de richting van de Waterlinieweg. Op datzelfde moment werd hij over het fietspad gepasseerd door een grijze personenauto, merk Volkswagen, type Polo. Toen het slachtoffer zich op de Waterlinieweg bevond, achter de gebouwen van het Kentalis College en de Blauwe Aventurijn, werd hij belaagd door twee verdachten. Kennelijk ging het hier om inzittenden van de eerder waargenomen personenauto, want zij dachten gefilmd te zijn en eisten de telefoon van het slachtoffer op. Toen de Utrechter hieraan niet voldeed, werd hij geduwd en geschopt. Ook werd de bril van het slachtoffer vernield. Hierna renden de verdachten weg, vermoedelijk omdat er andere personen naderden.

De gewaarschuwde politie zag de auto van de vermoedelijke verdachten rijden op de Briljantlaan. De inzittenden, drie inwoners van Utrecht in de leeftijd van 18 en 19 jaar, werden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (deStadUtrecht.nl)

Reacties