AxionContinu opent tweede zorghotel

Foto: AxionContinu

Op dinsdag 18 september vindt de officiële feestelijke opening plaats van het nieuwe zorghotel en behandelcentrum Domstate in Utrecht. Het zorghotel biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die revalideert of herstelt na een ziekenhuisopname voor bijvoorbeeld een knie-of heupoperatie of na een ziekte.

AxionContinu heeft het tweede zorghotel en behandelcentrum gerealiseerd, omdat er een groeiende behoefte is aan revalidatiemogelijkheden. Het bestaande zorghotel De Wartburg heeft te weinig capaciteit om aan de vraag te voldoen. Het nieuwe Domstate heeft 42 kamers.
De gasten krijgen in Domstate alle professionele begeleiding die zij nodig hebben voor een voorspoedig herstel. Er wordt nauw samengewerkt met de ziekenhuizen in de regio. Onder het motto ‘revalideren is topsport’ worden gasten uitgedaagd actief hun zelfstandigheid terug te winnen.
Afgelopen anderhalf jaar is het gebouw, dat oorspronkelijk een woonzorgcentrum was, geheel gestript en getransformeerd tot het moderne Domstate. Het hotelgevoel is het uitgangspunt. Domstate beschikt over moderne voorzieningen zoals comfortabele kamers, goed uitgeruste therapieruimtes, een restaurant, binnentuin en terras.
Bijzonder is dat in het interieur allerlei elementen van Utrecht terugkomen. Zo is de plattegrond van de Domkerk verwerkt in de vloer van het restaurant en hangt er kunst geïnspireerd door Utrecht en gemaakt door Utrechtse ontwerpers in de hotelkamers. Van ieder kunstwerk is ook een ansichtkaart beschikbaar, die bij de receptie van Domstate te koop is.
Op de begane grond is het GezondheidsLab gevestigd. Daar kunnen wijkbewoners terecht voor vrijwel alle vormen van diagnostiek en bijvoorbeeld bloedprikken. Het GezondheidsLab is een initiatief van Saltro en de Huisartsen Uitrecht Stad (HUS) in samenwerking met het Diakonessenhuis, St. Antoniusziekenhuis en het UMC Utrecht.

Lees ook:

Bouw zorghotel en behandelcentrum van start

Reacties

article
69288
Op dinsdag 18 september vindt de officiële feestelijke opening plaats van het nieuwe zorghotel en
https://utrecht.nieuws.nl/zorg/69288/axioncontinu-opent-tweede-zorghotel/
2018-09-13T15:11:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/09/13151042/Zorghotel-AxionContinu.jpg
Zorg