Excursie vogels en stinzenplanten in Amelisweerd

27 feb 2019, 11:32 Stadsnieuws
amelisweerd1
In maart zijn de bomen nog kaal. Een prima tijd om met de gidsen van IVN Natuureducatie, gespecialiseerd in vogels dan wel stinzenplanten, de rijkdom van Amelisweerd te ontdekken. Spechten, boomklevers en andere bosvogels zijn goed te zien en te horen. Kijker meenemen dus!
Daarnaast krijgt de bosbodem veel licht, zodat voorjaarsbloeiers, zoals bosanemonen, sleutelbloemen en bostulpen, juist wel in blad en in bloei staan. Veel van deze voorjaarsbloeiers zijn ooit aangeplant op landgoederen, omdat kasteelheren graag verzamelingen aanlegden van exotische planten. De verzamelnaam voor deze planten - vaak bolgewassen- is stinzenplanten.
Bij de jaarlijkse voorjaarswandeling in Amelisweerd is het altijd weer een verrassing welke stinzenplanten er te zien zijn. Door het vroege voorjaar van dit jaar zullen de sneeuwklokjes al wel weg zijn. Des te interessanter om te ontdekken wat er wel staat.
zondag 17 maart 2019 - 10:00 tot 12:00
➥ Maximum aantal deelnemers: 30 ➥ Opgave vooraf vereist via [email protected]
➥ Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
➥ Startpunt: Oud Amelisweerd, Koningslaan 11a in Bunnik. Auto’s kunnen worden geparkeerd aan het begin van de oprijlaan.