468 optredens verspreid over 165 tuinen tijdens Gluren bij de Buren


jun 06 , 9:46 Kunst & Cultuur
persfoto 04 fotograaf maarten j eykman
Zondag 30 juni veranderen 165 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren bij de Buren Utrecht. Lokale podiumkunstenaars tonen hun talent in groene tuinen verspreid over de gemeente.
Gluren bij de Buren vindt deze editie plaats in 29 gemeenten. Door heel Nederland zijn er 4.200 optredens in 1.400 tuinen. In Utrecht ben je welkom achter de schutting bij 165 buren voor een bijzonder optreden en een hapje of drankje. Stap op de fiets of wandel van optreden naar optreden, zo kun je tot wel zeven verschillende optredens bijwonen.
Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars betreedt de buurtpodia. Ontdek jazzbands rond de vijver, ontdek improvisatietheater met potten en planten als props of ontdek dansers tussen de hortensia’s. Stippel jouw route vanaf nu uit op de website. Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 13 en 18 uur. De optredens zijn bij te wonen zonder reservering en op basis van vrijwillige bijdrage. Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne in samenwerking met ZIMIHC Theater Zuilen.