Rachel Streefland nieuwe wethouder gemeente Utrecht

Foto: gemeente Utrecht

De gemeenteraad van Utrecht heeft de voordracht van Rachel Streefland (ChristenUnie) tot het college van Burgemeester en Wethouders op donderdag 20 januari goedgekeurd. Zij is dezelfde avond beëdigd als wethouder. Streefland vervangt Maarten van Ooijen, die op 11 januari is begonnen als staatssecretaris Jeugd en Preventie. Binnen het college wordt zij verantwoordelijk voor de portefeuille Welzijn, Asiel en Integratie, Sport en de wijk Vleuten – De Meern.

“Als wethouder ga ik me ervoor inzetten dat iedereen kan meedoen in onze stad. En dat waar een beetje hulp nodig is, deze ook geboden wordt. Of het nu gaat om ondersteuning voor onze ouderen of een warm bed voor iemand die even geen thuis heeft”, aldus Streefland. 
Streefland is 45 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen. Na haar opleidingen Pabo en Pedagogische Wetenschappen was zij aanvankelijk actief als docent en manager in het HBO en WO. Sinds 2016 was zij actief als zelfstandig ondernemer op het gebied van verandermanagement en sinds 2018 fractieleider van de ChristenUnie in de Utrechtse gemeenteraad.

Reacties

Cookieinstellingen