Rage Club voor mannen met onderdrukte boosheid en frustratie

Foto: Rage Club

Op 23 maart 2019 organiseert Rage Club hun eerste officiële workshop voor mannen met (onderdrukte) boosheid in Utrecht. Rage Club helpt mannen om hun boosheid en frustratie niet destructief maar juist constructief en doelgericht in te zetten.

Mannen die nooit woede voelen leren de emotie te gebruiken om grenzen aan te geven en voor hun behoeftes op te komen. Mannen die juist vaak boos en gefrustreerd zijn leren dit op een veilige en gezonde manier te uiten. Met rust en ontspanning als gevolg.
Woede en frustratie vinden we eng en kan schade aanrichten. Dus zijn we het maar gaan onderdrukken. Met ziekte, stress en onvrede als gevolg. ‘Boos zijn’ is een taboe en heeft door de geschiedenis heen een negatieve reputatie opgebouwd. Het behoort zelfs tot één van de hoofdzonden van de katholieke kerk. Uitbarstingen van boosheid en frustratie hebben vaak schadelijke gevolgen voor hunzelf en hun omgeving. Kijk bijvoorbeeld maar naar de acties van verschillende groepen bij de Zwarte Pieten discussie. We zijn het verleerd om op een goede manier onze boosheid te uiten en die van de ander te ontvangen. De workshops bieden “tools” om succesvol met deze emoties om te gaan in het dagelijkse leven”
De missie van Rage Club is om iedere man in Nederland op een gezonde en veilige manier met frustratie en woede om te laten gaan. De voormalige “Nice guys” Peter Adema en Frits Duursma hebben veel woede en frustratie onderdrukt in hun leven. Ze ontdekten dat elke keer als ze woede veilig en effectief uiten er rust en ontspanning ontstaat en stress verdwijnt.

Cookieinstellingen