Gemeenteraad vraagt om maatregelen met betrekking tot Veilig Thuis

Foto: Gemeente Utrecht

Sinds de nieuwe inrichting van Veilig Thuis zijn er bij diverse raadsleden verontrustende berichten binnengekomen over onder andere de werkwijze, slechte communicatie en klachtenafhandeling van Veilig Thuis en Save. De volledige gemeenteraad heeft hierover vragen gesteld aan het college en vraagt op korte termijn om maatregelen om deze problemen op te lossen.

De verontrustende berichten komen van huisartsen, scholen, ouders, de Raad voor de Kinderbescherming en de eigen medewerkers. Eén van de grootste problemen die veel ouders ervaren zijn de onterechte beschuldigingen aan het adres van ouders.

Naar aanleiding van de verontrustende berichten hebben diverse raadsleden hiervoor aandacht gevraagd. Naast het stellen van mondelinge en schriftelijke vragen is er een raadsinformatieavond georganiseerd waar met name vaders hun verhaal vertelden over de werkwijze van Veilig Thuis en welke gevolgen deze heeft in hun leven. Ook zijn er verschillende artikelen over het functioneren van Veilig Thuis in de media verschenen. Het college ziet volgens de gemeenteraad echter tot op heden geen reden om in te grijpen en wijst naar Veilig Thuis als verantwoordelijke organisatie.

Alle partijen in de gemeenteraad hebben naar aanleiding hiervan vragen gesteld aan het college. Hierin vragen ze het college met name om actie te ondernemen.

 

Lees ook:

Gemeenteraad is situatie Veilig Thuis zat

Cookieinstellingen