Mitros plaatst ‘slimme windmolens’ op het dak

Foto: Mitros

Mitros heeft ‘slimme windmolens’ op het dak geplaatst. Doel is om eerst bij Mitros zelf te kijken of de windturbines goed werken. De verwachting is dat de beide turbines ca. 4.000 kWh per jaar aan stroom opwekken. Als het slaagt, dan kan Mitros de molens ook op andere gebouwen van de woningbouwvereniging plaatsen.

Deze windturbines uit Delft zijn bijzonder compact en daarmee geschikt voor vele soorten daken. De molens zijn geluidsarm en maken niet meer geluid dan de wind zelf. Tot slot zijn ze licht, draaibaar en kunnen daardoor continu de wind vangen en energie opwekken. De molens staan op het dak van het hoofdkantoor, naast de 114 zonnepanelen die eind vorig jaar zijn geplaatst. Deze zonnepanelen hebben zich intussen bewezen voor de organisatie. Inmiddels plaatst Mitros ook zonnepanelen op de woningen van Mitros.
Met een grote hijskraan zijn de molens op het dak gehesen. Je kunt de windmolens zien werken als je aankomt bij het kantoor van Mitros. En in de ontvangsthal van Mitros hangen beeldschermen waarop je kunt zien wat de opbrengst van de molens – en trouwens ook van de zonnepanelen – op dat moment is.

Reacties