‘Utrecht een van de meest fietsvriendelijke plekken ter wereld’

Foto: CU2030

Utrecht is een van de meest fietsvriendelijke plaatsen in een van de meest fietsvriendelijke landen ter wereld. Dat schreef de New York Times gisteren.

De krant was bij de opening van het eerste deel van wereld’s grootste fietsenstalling in Utrecht, ‘a small city in the center of the Netherlands’. Als je het bouwt, dan gebruiken mensen het, aldus wethouder Lot van Hooijdonk in de New York Times.

Utrecht heeft onlangs Amsterdam ingehaald op de ranglijst van fietsvriendelijke steden en staat nu, na Kopenhagen, op de tweede plaats. Elders in Nederland wordt meer dan een kwart van de reizen op de fiets gemaakt. En de Nederlandse regering heeft de laatste decennia de fietsinfrastructuur alleen maar verder uitgebreid, ondanks de besparingen in andere sectoren, constateert de New York Times. En de jaarlijkse investeringen van tussen 500 en 600 miljoen dollar verdienen zich terug door verlaging van onder meer de zorgkosten. De toename van fietspaden leidt bovendien tot een daling van ongelukken van auto’s en fietsers.

Cookieinstellingen