PvdA: verkeersveiligheid Overvecht zorgelijk

Foto: Google Maps

UTRECHT – Media, waaronder Telegraaf, RTL Nieuws, maar ook de wijkraad Overvecht luiden de noodklok: er gebeuren te veel ongelukken in de wijk Overvecht. Alleen al de verkeerssituatie op het kruispunt Neckardreef/Moldaudreef baart grote zorgen. In het nog prille jaar zijn er volgens een bewoner al acht (!) ongelukken gebeurd. Dit meldt PvdA op zijn site.

Een ander beruchte plek is de kruising Paranadreef/Carnegiedreef. Daar gebeurde op 9 januari 2017 opnieuw een ernstig ongeluk. Dit kruispunt staat zelfs in de landelijke top van verkeersonveilige plekken, onlangs gepubliceerd door RTL Nieuws. De PvdA-fractie stelde in 2011 reeds schriftelijke vragen over het ook toen al grote aantal ongelukken op deze locatie. Ook de Wijkraad Overvecht heeft deze week alarm geslagen en heeft gisteren een extra vergadering gehouden waarin het bewoners werden uitgenodigd met signalen te komen.

De PvdA maakt zich grote zorgen over het grote aantal (ernstige) ongelukken in Overvecht en heeft dan ook een aantal vragen ingediend bij het college. Zo vraagt de partij onder meer welke maatregelen er reeds zijn genomen en welke hiertegen nog zullen worden genomen, zoals de bereidheid van de gemeente om met de politie in gesprek te gaan over intensievere handhaving van de maximum snelheid en het aangaan van een gesprek met Wijkraad Overvecht.

Bron: utrecht.pvda.nl

Cookieinstellingen