SP Utrecht wil aanvullend onderzoek op alFitrah rapport

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – SP Utrecht is ontevreden over het onlangs uitgebrachte rapport over de Koranschool in de Al Fitrahmoskee in Overvecht omdat de onderzoeksopdracht van de gemeente beperkt is tot Al Fitrah zelf. De SP, die helderheid wil over de rol van Al Fitrah vanwege de politieke invloed die zij wil uitoefenen op met name de Utrechtse gemeenschap van mensen met een moslim-achtergrond, wil nu aanvullend onderzoek. 

Het Verwey-Jonkerinstituut heeft in overleg met de gemeente en de Koranschool besloten het onderzoek uitsluitend te richten op de interne partijen, namelijk de Koranschool zelf, de leerlingen hun ouders. Slechts de inhoud van de lessen en het pedagogische leerklimaat zijn onderzocht. Met externe partijen zoals buurtorganisaties en basisscholen is niet gesproken. Naar de mening van de SP kan geen goed beeld worden gekregen van de pedagogische effecten van de lessen aan deze Koranschool als alleen naar de Koranschool zelf wordt gekeken en wetend dat de directeur Suhayb Salam een ronduit vijandige houding heeft ten aanzien van regulier onderwijs.

Aanvullend onderzoek

Volgens de SP zijn de essentiële vragen die nog zijn blijven liggen de volgende:

  • Welk effect heeft het volgen van de lessen op de integratie van de kinderen op hun basisschool en maatschappelijke omgeving?
  • Wat zijn de ervaringen van basisscholen en buurtorganisaties met deze Koranschool?
  • Hoe moet de aanbeveling van het Verwey-Jonkerinstituut om contact en uitwisseling tussen deze Koranschool en de basisscholen te versterken worden gezien in het licht van de opvattingen van de heer Salam over het reguliere onderwijs? Zijn deze zinvol en voor wie?

De SP wil aanvullend onderzoek waarbij externe partijen worden geraadpleegd.

Bron: utrecht.sp.nl

Cookieinstellingen