Utrechtse raadsleden willen debat over moskeeschool alFitrah

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Raadsleden van verschillende partijen in Utrecht willen een debat met burgemeester Jan van Zanen en wethouder Jeroen Kreijkamp over de moskeeschool van de stichting alFitrah in Overvecht. Dit meldt RTV Utrecht.

De raad reageert hiermee op het onlangs verschenen rapport van het Verwey-Jonker Instituut. Daaruit blijkt dat door het pedagogisch klimaat het risico bestaat dat de kinderen niet goed deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Veel partijen zijn bezorgd over de salafistische lessen die worden gegeven bij het onderdeel Dar al-Hudaa. Zo krijgen de kinderen mee dat het schudden van handen tussen mannen en vrouwen niet goed is en dat de seksen moeten worden gescheiden. “Het samenleven in buurt, wijk of op scholen kan hierdoor onder druk komen te staan”, liet het college woensdag weten.

Uitermate zorgelijke signalen: lessen die haaks staan op de waarden van onze stad en ons land”,

reageert VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen. Zijn partijgenoot Queeny Rajkowski twittert: “Niet verbaasd, maar wel geschrokken dat mijn zorgen niet voor niets zijn. Snel in gesprek met burgemeester en onderzoekers over wat te doen.”

Bron: rtvutrecht.nl

 

Cookieinstellingen