‘Serious business’ voor werkzoekenden in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Geen DJ’s in het Glazen huis Utrecht, maar inwoners die werkzoekend zijn. Zij gaan van 19-22 december vier dagen lang solliciteren en netwerken. 

Maandag 19 december om 9.15 uur opent wethouder Victor Everhardt (Werk en Inkomen) het Glazen huis Utrecht ‘Serious Business’, in de hal van het Stadskantoor. Werkzoekenden kunnen meedoen aan een dagelijks programma met verschillende workshops, netwerkwandelingen, loopbaangesprekken en gesprekken met werkgevers, om zo het netwerk en de kans op werk te vergroten. Ook kunnen werkzoekenden uit Utrecht en omgeving er terecht voor een cv-check en een professionele portretfoto.

DeBroekriem

Pieter Vermeer van DeBroekriem: “Na een succesvolle editie vanuit een Pop-up Store op Hoog Catharijne verhuizen we dit jaar met het Glazen Huis naar het Stadskantoor. Door de krachten te bundelen met de gemeente kunnen we tijdens Serious Business dit jaar veel meer impact maken. We willen minimaal 250 werkzoekenden trainen en zorgen voor minimaal 1.000 nieuwe netwerkcontacten. Allemaal natuurlijk met het doel om geld in te zamelen voor 3FM´s Serious Request én natuurlijk om werkzoekenden dichter bij een baan te brengen. Alle workshops rondom het Glazen Huis in Utrecht worden door vrijwilligers van DeBroekriem georganiseerd.”

3FM Serious Request

Alle activiteiten in en rondom het glazen huis zijn via social media te volgen. Werkgevers kunnen hun vacatures delen via de hashtag #seriousbusiness en werkzoekenden kunnen zich online presenteren. Elke bijdrage voor 3FM Serious Request is welkom. Iedereen die het Stadskantoor of het Glazen Huis Utrecht bezoekt, kan een bijdrage voor 3FM Serious Request geven voor de actie ‘Laat ze niet stikken’ vanuit het Glazen Huis in Breda. Daar gaat de volledige opbrengst naar toe.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen