Wachten in een rij, leuk? Jazeker!

Test videowall in Koningsbergergebouw
Test videowall in Koningsbergergebouw
Foto: Universiteit Utrecht

UTRECHT – Vindt u het wachten in een rij ook saai en vermoeiend? Als het aan de UU-studenten Chrit, Jorrit, Niels en Rebecca ligt komt hier binnenkort een eind aan. Het viertal heeft samen met HU-student Maik een game ontwikkeld waarin je met je eigen smartphone op een groot scherm speelt tegen andere spelers in de buurt.

De game lijkt hiermee bijvoorbeeld een uitgekiende oplossing te zijn voor pretparken. Een pilot met een van de grote pretparken staat al in de steigers, maar de studenten zijn niet snel tevreden. Niels de Vries: “Nederland heeft maar zeven grote pretparken, dus we moeten wel groter denken. De game kan ook interessant zijn voor sportscholen, supermarkten, bedrijfskantines, bioscopen, festivals, winkelcentra, noem maar op.” En als voor een bepaalde partij de game zelf niet interessant is, dan misschien wel de techniek erachter.

In de huidige game strijden spelers tegen elkaar door zoveel mogelijk goudklompjes te verzamelen, maar het concept van de game is makkelijk te veranderen of uit te breiden. “De game moet vooral simpel zijn, zodat iedereen met een smartphone direct kan meespelen, zonder dat je iets hoeft te downloaden”, vertelt Niels de Vries, eerstejaars Masterstudent Business Informatics. “Het doel van de game is interactie tussen mensen creëren.

In de rij staan wordt een stuk leuker als je met verschillende wachtrijen tegen elkaar kan spelen.”

Prototype
De studenten hebben rondom de game het bedrijf CrowdConsole opgezet. Ze gaan deze zomer in startup incubator StudentsInc het huidige prototype verder doorontwikkelen. En daarmee zijn ze er nog niet: het bedrijf wil uiteindelijk op maat gemaakte games aanbieden aan klanten, naast de generieke game die klanten zelf kunnen customizen met eigen plaatjes en logo’s. Rebecca Latukolan begint in september aan het tweede jaar van de Master Business Informatics, maar is ook druk bezig met CrowdConsole. “We blijven wel studeren, maar daarnaast ontwikkelen we ook ons bedrijf. Het gaat een druk jaar worden.”

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen