Financiële redding voor DOMunder

Foto: Mike Bink, Toerisme Utrecht

UTRECHT – DOMunder kan verder en blijft behouden voor de stad. Samen met de provincie, Restauratiefonds (NRF), gemeente en crediteuren is er een oplossing gevonden waarbij alle partijen samen bijdragen aan de voortzetting van DomUnder. Het college heeft hiervoor de gemeenteraad een voorstel aangeboden.

De inzet van de gemeente Utrecht bij het crediteurenakkoord was het creëren van een totaaloplossing, waarbij naast de gemeente alle betrokken partijen een bijdrage leveren met als doel deze waardevolle plek te behouden waar de geschiedenis van Utrecht tot leven komt. De gemeente draagt in dit voorstel de komende tien jaar bij aan de exploitatie, staat garant voor de helft van de nieuwe NRF lening, en neemt deel aan een crediteurenakkoord.

Voorwaarden

Voorwaarde voor een akkoord was dat Stichting Domplein aan alle gestelde voorwaarden zou voldoen. De stichting brengt haar financiële situatie en exploitatie op orde door een crediteurenakkoord waarmee de schuldenlast verminderd, een aanvullende NRF lening van 460.000, euro inclusief gemeentelijke garantstelling voor 50% , financiële bijdrage van fondsen en obligatieleningen van ‘steunberen’. Daarnaast is er een nieuwe, realistische exploitatieraming gemaakt, komt er een nieuw bestuur en een exploitatiebijdrage van 50.000 euro per jaar gedurende 10 jaar.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Cookieinstellingen