Advocaat van Utrechtse serieverkrachter betwist DNA-bewijs

Het Paleis van Justitie in Arnhem
Het Paleis van Justitie in Arnhem
Foto: Wikimedia

UTRECHT – Vandaag ging in het gerechtshof in Arnhem het hoger beroep van start dat Gerard T. heeft ingesteld tegen zijn veroordeling tot 16 jaar cel voor drie verkrachtingen in en rondom Utrecht. T., die bekend staat als de Utrechtse serieverkrachter, was zelf niet aanwezig bij de zitting.

Tijdens deze regiezitting – de inhoudelijke behandeling vindt later plaats – liet T., bij monde van zijn advocaat mr. Maarten Krikke weten dat hij bij de rechtbank Midden Nederland geen eerlijk proces heeft gehad. De rechters zouden toen bijna alle verzoeken voor onderzoek van de verdediging hebben afwezen. Het ging onder meer om een onderzoek naar hoe politie en justitie aan het DNA van T. zijn gekomen en of dat rechtmatig is gebeurd. Er zijn bij de verdediging onder meer twijfels of de betrokken rechercheurs bevoegd waren voor het DNA-onderzoek. Ook betwijfelt Krikke of het onderzoek volgens de regels van de wet is gegaan. De sporen die aantonen dat hij de vrouwen heeft verkracht zouden onbruikbaar zijn omdat deze te vervuild en onzorgvuldig veiliggesteld zijn.

Mocht het hof nietigverklaring van het vonnis van deze rechtbank afwijzen, dan wil Krikke dat het hof in hoger beroep de verdediging wel de gelegenheid geeft zelf onderzoek te doen voor de verdediging van T.

Bron: ad.nl/telegraaf.nl

Cookieinstellingen