Bus Almere-Uithof binnenkort van de baan

Foto: CC0 Public Domain

PROVINCIE UTRECHT – Buslijn 150 tussen Almere en De Uithof wordt met ingang van 8 juli definitief opgeheven. De pilot met deze snelwegbus – gefinancierd met rijksgelden – loopt af. Provinciale Staten hebben maandagavond besloten dat er geen geld meer voor de bus wordt vrijgemaakt.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft aangekondigd dat de pilot wordt stopgezet. Deze buslijn kost circa 750.000 euro per jaar en heeft op jaarbasis een exploitatietekort van ongeveer 600.000 euro. GS leggen uit dat voortzetting van deze buslijn te kostbaar is. De motie die was ingediend voor de instandhouding van buslijn 150 Almere – Utrecht Uithof kon niet op een meerderheid van stemmen rekenen. gezet. Volgens de indieners van de motie is de buslijn in de spitsrichting goed bezet en ontlast daarmee de druk op het autoverkeer op de A27 en de OV-route Utrecht Centraal naar de Uithof.

Alternatieven

Om toch aan de vervoerdersvraag te voorzien, geven GS aan dat zij zich gaan inzetten voor alternatieven voor buslijn 150. GS gaan in gesprek met de Nederlandse Spoorwegen, zodat er een goede busverbinding komt tussen Station Overvecht en het Sciencepark, en het Sciencepark en Centraal Station. Ook gaan GS bij hun partners van het Sciencepark inventariseren wat zij als oplossing zien voor het wegvallen van buslijn 150.

Bron: Provincie Utrecht

 

 

 

Cookieinstellingen