Theater Utrecht en MOA raken subsidie kwijt

De Paardenkathedraal in Utrecht
De Paardenkathedraal in Utrecht
Foto: Wikimedia

UTRECHT – Theater Utrecht en Museum Oud Amelisweerd (MOA) raken hun subsidie kwijt. Dat adviseert de Raad voor Cultuur aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat de subsidies verstrekt. Dit meldt RTV Utrecht.

Over Theater Utrecht, dat een eigen theater heeft in Wittevrouwen (De Paardenkathedraal) en onder leiding staat van artistiek directeur Thibaud Delpeut, oordeelt de raad dat de theaterproducties van goede kwaliteit zijn, maar dat de martketing te wensen over laat. “De publieksaantallen bleven met gemiddeld zo’n 15.000 bezoekers per jaar laag”, aldus de Raad voor Cultuur. Wat de subsidiekorting van 1,6 miljoen euro per jaar betekent voor de toekomst van de culturele instelling is nog niet bekend.

De raad adviseerde ook om Museum Oud Amelisweerd (MOA) geen subsidie te verstrekken. Het Bunnikse museum vroeg om 125.000 euro. Opmerkelijk is hier bij de motivatie van de raad. Zij vindt de samenhang tussen het landhuis, het Chinese behang en de collectie van Armando ‘gezocht en onvoldoende uitgewerkt’. Begin april kreeg het museum nog een belangrijke Europese prijs voor de combinatie. Ook is de raad van oordeel dat MOA zijn plannen ‘kwalitatief en kwantitatief onvoldoende’ heeft onderbouwd.

Goed nieuws
Festival Oude Muziek heeft meer reden tot juichen. De hoofdactiviteit van de Stichting Organisatie Oude Muziek, die wordt gehouden in TivoliVredenburg, ontvangt 650.000 euro van het ministerie. De Raad voor Cultuur prijst het artistieke profiel van het festival. ‘De instelling biedt jaarlijks een kwalitatief hoogstaand internationaal festival. Het richt zich op een breed publiek en stimuleert ontwikkelingen in de sector.’

Bron: rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen