Dwangsom bij langer uitstel besluitvorming Hardebollenstraat

Foto: Vera de Kok, Wikimedia

UTRECHT – Voor elke dag dat de gemeente Utrecht geen besluit neemt over het al dan niet heropenen van de prostitutieramen aan de Hardebollenstraat, moet het een boete van 250 euro betalen. Dat heeft de rechter dinsdag beslist.

Advocaat Bernard Tomlow heeft namens beoogd exploitant Freya een dwangsom tegen de gemeente geëist toen burgemeester Jan van Zanen eind april een besluit over heropening van de Hardebollenstraat uitstelde tot half mei. Hij had eerder beloofd voor 1 april tot een besluit te komen. Er was echter informatie bij de gemeente binnengekomen waardoor hij uitstel nodig zei te hebben.

Tomlow vond nieuw uitstel na drie jaar dichte ramen onaanvaardbaar, omdat Freya aan alle voorwaarden voor een vergunning voldeed. Hij vocht het uitstel met succes aan. De rechter vindt dat er voldoende tijd is geweest sinds een rechtszaak in 2015 om tot een afgewogen oordeel te kunnen komen. Uitstel had alleen gemogen in overleg met alle betrokken partijen.

Van Zanen heeft de gemeenteraad onlangs laten weten dat hij de boete eventueel voor lief zou nemen. Bovendien hoeft de boete niet hoog op te lopen, omdat die op 13 mei ingaan en Van Zanen beloofd had ‘half mei’ met een besluit te komen. De boete kan oplopen tot maximaal 37.500 euro.

Bron: Stentor.nl

Cookieinstellingen