Hudson’s Bay en La Place in winkelcentrum De Planeet?

Foto: Michiel Verbeek, Wikimedia

UTRECHT – Het Utrechtse winkelcentrum De Planeet dat binnenkort verbouwd gaat worden krijgt naar verluidt een geheel nieuwe invulling. Verschillende bronnen hebben aan DUIC laten weten dat er plannen zijn om een Hudson’s Bay met daarboven een La Place te vestigen. Dit meldt NU.nl.

Dat het winkelcentrum op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat binnenkort een metamorfose ondergaat is al langer bekend. Ontwikkelaars willen de oude glorie van het pand herstellen. Dit gaat onder meer gebeuren door de kenmerkende blauwe gevel van het gebouw af te halen om zo de allure van het oude Galeries Modernes terug te halen. Het gebouw huisvest momenteel winkelketens zoals Didi, G-sus, AH to Go, Blokker, Intertoys, Aktiesport, Barsoi en Kruidvat. De bovenste vijf verdiepingen zijn verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten. De school verhuist de komende maanden naar het ‘Pastoe-pand’ op Rotsoord.

Ambities Hudson’s Bay

De Canadese winkelketen Hudson’s Bay liet afgelopen februari al doorschemeren zestig vestigingen te willen openen in Nederland. Hiermee zou het in één klap de grootste warenhuisketen in het land worden. Het bedrijf gaf destijds aan de eerste winkels in 2017 te willen openen en een samenwerking met La Place hierbij te ambiëren.

Bron: DUIC.nl/nu.nl

 

Cookieinstellingen