Vredenburgplein krijgt huiskamerfunctie

Oorspronkelijk ontwerp
Oorspronkelijk ontwerp
Foto: cu2030.nl

UTRECHT – Gemeente Utrecht neemt meer tijd voor het ontwerp van de inrichting van het Vredenburgplein. Er zijn uiteenlopende wensen van bewoners, ondernemers en marktkraamhouders. Het plein moet ook op niet-marktdagen een levendige uitstraling hebben. Daarom is de definitieve inrichting verplaatst naar begin 2017. Dit meldt de gemeente.

Het oorspronkelijk ontwerp van het plein komt uit 2007. De basis van dat ontwerp is een vrij leeg plein met enkele bankjes, verlichting en ruimte gereserveerd voor een grote markt. In 2007 is ook besloten het definitieve ontwerp pas vlak voor uitvoering verder uit te werken. Met dat doel ging de gemeente in het najaar van 2015 in overleg met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden.

Hier kwam duidelijk de wens naar voren om meer aandacht te geven aan de huiskamerfunctie van het plein.

De markt neemt nu en straks een belangrijke plek in op het plein. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. We gaan we samen met bewoners, ondernemers en de marktkraamhouders kijken hoe we een levendig en mooi plein kunnen creëren,” geeft wethouder Victor Everhardt aan. Samen met de adviescommissie Kunst in de openbare ruimte wordt een ontwerptraject voor een kunstwerk uitgestippeld waarbij ook de omgeving betrokken wordt.

Planning
Dit najaar wordt het plein zo ingericht dat de nieuwe entree van Hoog Catharijne goed aansluit op de binnenstad. Voor de definitieve inrichting kijkt de gemeente naar de winterperiode omdat de markt in deze periode kleiner is en daardoor minder last heeft van de werkzaamheden.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen