Gemeente Utrecht ondersteunt digibeten

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Utrecht wil dat alle inwoners volop kunnen meedoen in de samenleving. Meedoen houdt in: de beheersing van een aantal digitale basisvaardigheden. Volwassenen die het hoge digitaliseringstempo niet bijhouden, kunnen nu ondersteuning krijgen van de gemeente.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de volwassenen in meer of mindere mate moeite heeft met het zoeken van informatie of het invullen van aanvragen via internet. Dit is een signaal voor de gemeente en andere dienstverleners om de toegang tot de dienstverlening eenvoudiger te maken. En het is een signaal aan inwoners om, indien zij dat willen, zich bij te scholen. Voor 2016 is 425.000 euro beschikbaar gesteld voor het verkleinen van digitale achterstanden. Met dit geld gaan de bibliotheek, Digiwijs en Mira Media cursussen en inlopen organiseren en meer mensen zelfredzaam maken op digitaal gebied.

Bijeenkomsten
Zo worden deze maand in vier bibliotheekvestigingen 8 DigiD-bijeenkomsten georganiseerd. En worden door Digiwijs door het hele jaar heen in totaal voor 500 deelnemers cursussen gegeven. Zie bijvoorbeeld hulp bij aanvragen DiGiD.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen