Kritiek op ‘ovatonde’ Maliebaan

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Over de herinrichtingsplannen voor de kruising van de Maliebaan met de Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat bestaat nog verschil van inzicht. De gemeente gaat voor de aanleg van een ovale rotonde (ovatonde) terwijl de Fietsersbond een ‘gewone’ rotonde aanbeveelt. VVD en CDA scharen zich achter de bezwaarmakers.

Op de gemeentesite http://www.utrecht.nl/utrecht-fietst/utrecht-werkt-aan-routes/herinrichting-maliebladmaliebaan/ is informatie te vinden over het proces en de doorgerekende inrichtingsvarianten, die geïllustreerd worden met videobeelden. De Fietsersbond geeft in een eerste reactie in haar nieuwsbrief van februari aan dat de enig overgebleven variant onnodig gevaarlijk is voor fietsers en beveelt een ‘gewone’ rotonde aan volgens de CROW-richtlijnen.

Fracties

De fracties van VVD en CDA zeggen via de media met zorg kennis te hebben genomen van de onrust die is ontstaan bij bewoners en belanghebbenden over de herinrichting van het kruispunt Maliebaan-Burgemeester Reigerstraat/Nachtegaalstraat. De liberalen vrezen dat de kruising er alleen maar onveiliger op wordt en hebben daarom samen met het CDA vragen gesteld aan het stadsbestuur. Beide partijen willen dat de variant met een ‘gewone rotonde’ onderzocht wordt.

Verkeerslichten

Ze vragen zich daarnaast af wat er mis is met de huidige verkeerslichten.

“Als de verkeerslichten beter worden afgesteld, kan dat vermoedelijk ook al een groot effect hebben”, geeft VVD-raadslid André van Schie aan. “Daarnaast moeten we onze verkeersregels handhaven: wie gevaarlijke situaties creëert, krijgt wat de VVD betreft gewoon een boete.” Daarmee verwijst Van Schie naar de klachten van buurtbewoners dat er met name door fietsers veel door rood wordt gereden op de kruising.

Beide partijen hebben bij monde van de heren A. van Schie (VVD) en S. van Waveren (CDA) schriftelijke vragen ingediend met het verzoek of het college vóór de informatiebijeenkomst van 8 april hierover uitsluitsel te bieden.

Bron: VVD Utrecht

 

 

Cookieinstellingen