Studentenappartementen in ROC-pand Amerikalaan

Foto: Gemeente Utrecht

UTRECHT – Krachtstation B.V. wil in het voormalige ROC schoolpand aan de Amerikalaan 199, 214 studentenappartementen en diverse maatschappelijke en aan de wijk gerelateerde functies realiseren. Dit meldt de gemeente.

Vandaag stelde het college het startdocument vast. Het plan draagt bij aan het realiseren van meer studentenhuisvesting, een belangrijke ambitie van dit college. Gedacht wordt aan zorgvoorzieningen, sport- en dansactiviteiten, horeca en functies voor studenten. Hiermee komt er een breder aanbod van voorzieningen in het centrumgebied van Kanaleneiland.

In het pand Amerikalaan 199 wonen tot 1 mei 2016 vluchtelingen. Nadat de vluchtelingen elders zijn gehuisvest, kan Krachtstation haar plannen verwezenlijken. Aan de verhuur van ruimte in het pand worden regels gesteld. Het moet na 22.00 uur ’s avonds rustig zijn in en rondom het pand en fietsen moeten in stallingen worden gestald. Een huismeester gaat op de goede naleving van de regels toezien. Daarnaast krijgen huurders zelf ook taken voor beheer en toezicht van het pand en de directe omgeving.

Cookieinstellingen