Bouw gastenverblijf UMC Utrecht Cancer Center

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De voorzitter van het UMC Utrecht Cancer Center, prof. dr. Elsken van der Wall, gaf vanochtend het startsein voor de bouw van een gastenverblijf bij het Utrechtse Cancer Center. Dit meldt UMC Utrecht.

Met de bouw gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om familie en naasten van patiënten met kanker een gastvrij onderkomen te bieden binnen de muren van het ziekenhuis. Dat laatste is bijzonder: patiënt en familie verblijven dag en nacht onder hetzelfde dak, op slechts enkele minuten lopen van elkaar. In het Gastenverblijf, op de 3e verdieping van het ziekenhuis, komen acht tweepersoonskamers, een gezamenlijke huiskamer en een keuken. De officiële opening vindt plaats op 1 september 2016.

Gastenverblijf
Gastenverblijf

Overnachten
Dankzij het Gastenverblijf kunnen niet alleen de familieleden en naasten van patiënten van het UMC Utrechtdichtbij overnachten. Ook patiënten die van ver komen, kunnen gebruik maken van het Gastenverblijf. Zij kunnen er bijvoorbeeld de nacht voorafgaand aan hun behandeling overnachten, zodat ze op de dag van behandeling geen inspannende reis hoeven te maken. Zo kunnen zij zich in alle rust mentaal ontspannen en voorbereiden op de behandeling.

Noodzaak
In het Gastenverblijf draait het om rust, privacy, lotgenotencontact, aandacht en samen kunnen zijn. De komst en inrichting van het Gastenverblijf is een gezamenlijke inspanning van het UMC Utrecht Cancer Center en Stichting Vrienden van het UMC Utrecht, waarbij de vriendenstichting geld beschikbaar heeft gesteld en geworven onder meer bij Stichting Roparun.

 

Cookieinstellingen