Digitale petitie tegen rotondereclames Utrecht-Oost

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Gesponsorde rotondereclames in Utrecht-Oost. Voor ondernemers een uitgelezen kans om hun bedrijf te profileren en voor de gemeente een manier om de onderhoudskosten te financieren van een rotonde. Voor veel bewoners een doorn in het oog omdat ze ontsierend zijn voor de omgeving.

Foto: Stichting Wilhelminapark e.o.
Foto: Stichting Wilhelminapark e.o.

Het fenomeen dateert van eind januari toen de raad een motie aannam die plaatsing van reclameborden op rotondes mogelijk maakte. Voor GroenLinks en de Stichting Wilhelminapark was de bekendmaking van de plannen reden om een aantal acties te starten, waaronder een gang naar de diverse fracties in de gemeenteraad en het starten van een schriftelijke petitie. Vooral de reclamebordjes op de rotondes bij de Maliebaan en de Emmalaan zijn een doorn in het oog van de initiatiefnemers van de petitie. Zij zijn vóór het verwijderen ervan met als argumenten dat het grasperk van de Rode Beuk formeel geen rotonde is en in beschermd stadsgezicht ligt.

Digitale petitie

Inmiddels zijn ook de bewoners in actie gekomen. Ook zij zochten contact met gemeentelijke instanties en tekenden o.a. bezwaar aan. Nu heeft één van hen, Carl Splinter, een digitale petitie opgesteld waarop bewoners hun bezwaar kenbaar kunnen maken. De petitie is inmiddels 377 keer ondertekend. De petitie kan tot 17 mei 2016 worden ondertekend.

https://petities.nl/petitions/geen-reclameborden-op-de-rotondes?locale=nl

Bron: Wilhelminapark.com

Cookieinstellingen