Overzichtstentoonstelling Utrechtse Dom

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Met bijna 700 jaar is de Domtoren de trots én het symbool van Utrecht. Reden voor het Centraal Museum om komende zomer in een overzichtstentoonstelling aandacht te besteden aan de geschiedenis van de Domtoren.

Waarom werd de toren eigenlijk gebouwd? En hoe ging dat in zijn werk? In een grote overzichtstentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht wordt de wonderbaarlijke geschiedenis van de Domtoren verteld. Van de middeleeuwen tot nu. Bijzondere schilderijen, tekeningen, middeleeuwse gereedschappen en 3D-animaties laten zien wat de toren allemaal heeft meegemaakt. Zo doorstond de Domtoren als enige de immense storm van augustus 1674. Samen met het KNMI is uitgezocht hoe dat mogelijk was. In de bijbehorende werkplaats kunt u zelf de Domtoren bouwen met een 3D-pen of onderzoeken hoe Dom u eigenlijk bent.

De tentoonstelling wordt gemaakt in samenwerking met René de Kam, de auteur van het boek De Utrechtse Domtoren. Trots van de stad (2014). De tentoonstelling vindt plaats van 25 juni t/m 2 oktober in De Stallen van het museum.

Bron: Centraal Museum

Cookieinstellingen