Opgelet: beperkt treinverkeer Schiphol Airport

Foto: ProRail.nl

UTRECHT – In het weekend van 5 en 6 maart werkt ProRail aan het spoor rond Schiphol Airport. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer tussen Schiphol en Utrecht/Lelystad. 

Komend weekend plaatst ProRail een tijdelijk werkscherm langs de A4. De werkzaamheden bestaan uit het weghalen van hekwerken en palen, het storten van spoorgrind en het vernieuwen van de bovenleiding. Er kunnen dan geen treinen rijden.

Er rijden op 5 en 6 maart geen treinen tussen de stations Schiphol en Amsterdam Zuid. Reizigers kunnen via Amsterdam Centraal reizen. Er worden bussen ingezet. ProRail adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Meer ruimte op het spoor richting Schiphol

Tussen de stations Schiphol en Duivendrecht bouwt ProRail twee nieuwe, extra sporen, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden van en naar de nationale luchthaven. De spoorwegnetbeheerder is in 2012 begonnen en heeft inmiddels een aantal spoorviaducten vernieuwd en twee spoorbruggen gebouwd. Station Amsterdam Rai heeft een ruimere hal inclusief een extra perron. Eind van dit jaar wordt het project afgerond.

Bron: ProRail.nl

Cookieinstellingen