Voor wie is nieuwe bibliotheek in Utrecht?

Foto: Architectuur.org

UTRECHT – De bibliotheek is gevraagd om als zelfstandige organisatie een ondernemingsplan uit te werken voor de komende vier jaar op basis van de visie ‘Utrecht maakt kennis met de bibliotheek van de 21 eeuw’. De raad neemt in april een besluit over de opdracht aan de nieuwe bibliotheek.

De bibliotheek moet in de toekomst verschillende rollen gaan vervullen, menen inwoners van verschillende generaties, deskundigen, beleidsmakers, management en professionals uit Utrecht. Want de bibliotheek is er voor iedereen. Voor mensen die actieve ondersteuning nodig hebben moet de bibliotheek de wegwijzer zijn in de leesbaarheid van de wereld. En voor de inwoner die zelf onderneemt moet de bibliotheek de plaats zijn waar hij samen met anderen kennis creëert. De bibliotheek is daarmee een laagdrempelige ontmoetingsplaats rond kennis creëren en kennis delen.

Wethouder Jeroen Kreijkamp staat achter het ondernemingsplan van de Bibliotheek. “Het is een plan dat logisch voortvloeit uit de visie en dat wensen van de bewoners, gebruikers en andere betrokken partijen in de stad weerspiegelt. Het vraagt creativiteit en ondernemerschap van de bibliotheekorganisatie en ik zie dat deze randvoorwaarden met dit ondernemingsplan ingevuld worden.”

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen